STORM

HIGH SOCIETY JAZZ QUINTET 72dpi logo breed_headerStormvogel is de artistieke duizendpoot van High Society Jazz. Een veelzijdig artiest en cultureel ondernemer, die zowel voor als achter de schermen actief is in uiteenlopende creatieve disciplines. Onder de vlag van High Society Jazz is hij evenwel vooral een buitengewoon handige pianist, die te allen tijde weet wat er van hem verwacht wordt.

Stormvogel studeerde aan het Hilversums Conservatorium, bij wonderpianist Karel Boehlee, later nog Algemene Cultuurwetenschappen aan de Open Universiteit, Muziektheorie en Kunstgeschiedenis aan de Schumann Academie, Cultureel Ondernemen bij STEW Amsterdam… Stormvogel speelt sinds jaar en dag met de finefleur van de Nederlandse jazz. Met zijn trio begeleidde hij tientallen topspelers, waaronder Tineke Postma, Ben van den Dungen, Bart Wirtz, Bart van Lier, Alexander Beets, Ruud Breuls, Bart van Lier alsmede solisten uit het Metropole Orkest e.v.a. Hij werkte ook met internationale grootheden als Niladri Kumar, Tommy Smith, Lucas van Merwijk  en Theodossii Spassov. Daarnaast deed hij tal van zindere gigs in het circuit met Stormvogel’s Ladybirds, oog- en oorzalvende jazzdiva’s van Nederlandse bodem.

Zo ontwikkelde Stormvogel een gigantisch netwerk binnen de Nederlandse Jazz. Als concertorganisator groeide hij uit tot een gevestigde naam in de regio (midden-Nederland), ondermeer nauw betrokken bij Amersfoort Jazz Festival, Dag van de Nederlandse Jazz, Artishock Jazz Podium, Maxanter Music en zijn eigen projecten Mysterie Plays (Eemland), Festival de Muzen, JazzFactor, Jazz op Zondag en Jazz aan de Amer. Hij onderscheidt zich daarbij behalve als pianist ook als een gesmeerde presentator en toonaangevend programmeur, door het samenbrengen van oude meesters, gevestigde namen en jong talent. In 2000 werd hij genomineerd voor de eerste Jur Naessens Muziekprijs, kreeg hij een compositieopdracht voor Jazz Orchestra of the Concertgebouw en ontving hij de Carte Blanche van Muziek Theater Netwerk (SJU, Provincie Utrecht). In 2005 werd hij onderscheiden met de Amer Award, in 2007 gevolgd door Carte Blanche van de Vijfde Verdieping (Provincie Utrecht).

Stormvogel is verbonden als docent aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten, het Conservatorium van Tilburg, Parnassos Kunstencentrum Universiteit Utrecht, Muziekschool Baarn en hij verzorgde gastcolleges aan de Young Musicians Academy en het Conservatorium van Amsterdam. Buiten de muziek is hij actief geweest als schrijver, kasteelgids, grafisch ontwerper en redacteur (interim hoofdredacteur van de Baarnse Courant).

Wil je meer weten over deze intrigerende persoonlijkheid, wat hij allemaal doet buiten High Society jazz? Dwaal door zijn archieven op de website: www.stormvogel.org