PETER

20060910peterlieberom1gs426x640Saxofonist Peter Lieberom geldt als een van de allerbeste rietblazers van Nederlandse bodem. Al tijdens zijn studie aan het Hilversums Conservatorium (bij Ferdinand Povel en Herman Schoonderwalt), verscheen hij veel op de Nederlandse jazzpodia, maar ook op televisie (zoals in de vaste band van AVRO-talkshow ‘Karel’). Daarna tourde hij zes jaar met theaterdiva Karin Bloemen in de Nederlandse theaters. In 1995 werd hij de vaste saxofonist van ‘Second Vision’ met wie hij drie albums realiseerde en Europese tournees deed met bijzondere Amerikaanse gastsolisten: vocaliste en viervoudig Grammy Award winnares Dianne Reeves en wereldwijd geprezen vibrafonist en oprichter van ‘Steps Ahead’, Mike Mainieri.

Vervolgens was Peter lid van de popformatie ‘Ten Sharp’ (bekend van de wereldhit ‘You!’)  en tevens trad hij toe tot de band van Candy Dulfer ‘Funky Stuff’. Met Candy tourde hij wereldwijd tot en met 2003 en maakte hij zeven cd’s. Daarnaast heeft Peter talloze werkzaamheden verricht voor uiteenlopende artiesten, bands en orkesten, waaronder Trijntje Oosterhuis, Kane, Vrienden van Amstel Live en recent Martin Verdonk. Ook trad hij op als solist bij het Metropole Orkest voor Koningin Beatrix.

Naast al deze activiteiten is Peter ook in de jazz actief gebleven. Met pianist Stormvogel, zijn speelkameraad van het eerste uur (ze speelden al samen in de zandbak van de kleuterschool!), stond hij tien jaar geleden aan de wieg van een opleving van Jazz in Gooi & Eemland. Met zijn andere levenslange muziekkompanen Dave van Beek en bassist Marco van Os vormt hij sindsdien het Peter Lieberom Quartet (ook wel eens aangekondigd als Liberales). Behalve duizelingwekkende instrumentbeheersing en virtuoos samenspel, kenmerkt de groep zich door een hoge mate van “vriendschap in muziek”, hetgeen bij elk optreden tot uiting komt en steevast overslaat op het publiek.

Ook Peter geeft zijn kennis en ervaring graag door. Hij runt een succesvolle lespraktijk in Baarn, is als docent betrokken bij Muziekschool Baarn en Crescendo,  en geeft gastcolleges over gevorderde muziektheorie aan het Conservatorium van Rotterdam.

Meer weten? Bezoek de website van Peter:
www.peterlieberom.nl