MARCO

marcoMarco van Os speelt zowel contrabas als basgitaar. Hij studeerde succesvol aan het Utrechts Conservatorium, ondermeer bij Theo de Jong, waar hij opviel door zijn muzikale opvatting, sound en souplesse. Hij deed sindsdien een schat aan ervaring op met de meest uiteenlopende muzikale projecten in jazz, pop en theater, zodat hij inmiddels beschikt over een enorme repertoire-kennis in alle stijlen, hetgeen bij optredens met High Society Jazz uiteraard goed van pas komt.

Het is anno nu 20 jaar geleden dat Marco in het combo van Stormvogel trad, en 12 jaar geleden dat Marco veelvuldig kwam te spelen met Dave van Beek en Peter Lieberom. De grote hoeveelheid muzikale meters die de heren samen hebben gemaakt werpt zeer zeker vruchten af! Met zijn ritmische finesse en harmonisch inzicht, legt hij bij elk optreden van begin tot eind een stevige basis voor een swingend geheel.

Als docent is Marco verbonden aan verschillende muziekscholen in de regio Gooi & Eemland, alsmede aan Parnassos Utrecht.

www.marcovanos.nl