ONZE ACTS

Maak kennis met de diverse combo’s van High Society Jazz, stuk voor stuk samengesteld uit onze vijf topmusici. Handig, vertrouwd en super op elkaar ingespeeld! Wij bieden diverse bezettingen (piano, bas, drums, vocals en saxofoon, eventueel uit te breiden met gitaar, trompet en percussie) in de genres jazz, soul, latin en easy listening, al naar gelang de aard van uw evenement.

HIGH SOCIETY JAZZ tenue de ville kleinTENUE DE VILLE JAZZ QUARTET
(instrumental jazz quartet)
De klassieke line up van High Society Jazz is Tenue de Ville Jazz Quartet. De heren treden aan strak in ‘t pak, al dan niet met stropdas, en zorgen met hun gesmeerde jazz en geoliede samenspel voor een swingende verrijking van elk evenement. Dat kan variëren van sfeervolle cool jazz en swing, tot bruisende bebop en heup-ontwrichtende jazzfunk. Door de jarenlage ervaring voegt Tenue de Ville zich moeiteloos naar elke situatie. Het kwartet geniet ook wel bekendheid in de Dutch Jazz Scene, met name in midden Nederland, als Stormvogel Trio ft. Peter Lieberom of Peter Lieberom Jazz Quartet. De heren zijn ervaren en virtuoze professionals; zij bespeelden alle grote en kleine theaters en festivals van Nederland, maar ook alle soorten van feesten en partijen, zakelijke evenementen en de betere horecagelegenheden.
Line up: saxofoon, piano, bas, drums

HIGH SOCIETY JAZZ Gaby's Mood kleinGABY’S MOOD
(vocal jazz quintet)
De oog- en oorzalvende vocaliste Gaby Kaihatu schittert in haar geliefde mix van jazz, soul, latin en easy listening. Met de bekende Songs from the Great American Songbook, (bekend van Nat King Cole, Frank Sinatra, Ella Fitzgerald en Billie Holiday), romantische Soul Classics (Marvin Gaye, Commodores), zwoele Bossa Nova (Astrud Gilberto) en jazzy popballads (Alicia Keys, Norah Jones enzovoort), is Gaby’s Mood de act bij uitstek voor “sjieke evenementen en intieme momenten”. Door de aanwezigheid van drums kan er ook desgewenst in een handomdraai geschakeld worden naar wat steviger, dansbaar repertoire (Stevie Wonder, Jacksons, Prince enzovoort).
Line up: vocals, saxofoon, piano, bas, drums

HIGH SOCIETY JAZZ Look & Feel trio kleinLOOK & FEEL
(vocal duo / trio)
De oog- en oorzalvende vocaliste Gaby Kaihatu schittert in haar geliefde mix van jazz, soul, latin en easy listening. Zij wordt begeleid door pianist Stormvogel, liefst met Marco van Os op contrabas. Met de bekende Songs from the Great American Songbook, romantische Soul Classics, zwoele Bossa Nova en popballads en desgewenst een Franse chanson, komt Look & Feel het best tot haar recht in een sfeervolle en intieme setting… smooth, sophisticated, nice & easy… . Look & Feel is semi-akoestisch en daarom zeer geschikt om doorheen te praten.
Line up: vocals, piano (add. bas)

HIGH SOCIETY JAZZ Tone of Voice sec kleinTONE OF VOICE
(vocal quartet)
De oog- en oorzalvende vocaliste Gaby Kaihatu schittert in haar geliefde mix van jazz, soul, latin en easy listening. Zij wordt begeleid door pianist Stormvogel en Marco van Os op contrabas en solistisch bijgestaan door de meesterlijke tenor saxofonist Peter Lieberom. Qua outfits wisselt Gaby virtuoos van minirok tot strakke galajurk. Met de bekende Songs from the Great American Songbook, romantische Soul Classics, zwoele Bossa Nova en popballads, komt Tone of Voice het best tot haar recht in een sfeervolle en intieme setting… smooth, sophisticated, nice & easy… Schitterend om kado te doen bij een gouden huwelijk!
Line up: vocals, piano (add. bas)

HIGH SOCIETY JAZZ Gaby's Mood kleinPART OF THE PARTY
(souljazz band)
Dansbare Jazzstandards en Soul Classics, afgewisseld met opzwepende funknummers (James Brown) en aanstekelijke stampertjes uit het pop repertoire. Let wel: zonder te vervallen in verplichte nummertjes van een doorsnee coverband! Dat zit er wel op, maar Part of the Party heeft nu eenmaal een vrijere en blijere opvatting. Part of the Party is dan ook de ideale gangmaker op het lossere feestje, dat vakkundig wordt opgebouwd qua gezelligheid en waar men na het lekkere eten ook nog wil sjansen en dansen. De band deelt mee in de vreugde van de gasten, wanneer zij offeren aan Bacchus. Voetjes van de vloer en handjes onder de dekens. Bekkeninstabiliteit gegarandeerd!
Line up: vocals, keyboards, sax, bass, drums

HIGH SOCIETY JAZZ tenue de ville kleinLIBERALES
(jazz fusion quartet)
De bezetting is dezelfde als Tenue de Ville Jazz Quartet, maar het repertoire en instrumentarium verschilt. Denk dan aan de bekendere nummers van Weather Report, Steps Ahead, Yellow Jackets, Chick Corea, Pat Metheny en Herbie Hancock. Tevens speelt Liberales eigen werk en songs uit het illustere, sferische ECM repertoire (ook wel “fjørdenjazz” genoemd). Best serieus dus, concertant en artistiek hoogwaardig. Luister naar een fragment van  ‘Flying Deuces’, een compostie van Marco van Os, met als gast percussionist Janco van der Kaaden.
Line up: vocals, keyboards, sax, bass, drums

HIGH SOCIETY JAZZ Storm trio kleinSTORMVOGEL INVITES…
(jazz trio + guest)
Vooral bekend in Gooi & Eemland, Vechtstreek en een beetje Noord Holland en Nijmegen… Stormvogel inviteert op locatie, een keur van speelkameraden uit de finefleur van de Nederlandse jazz. Met zijn trio (bestaande uit bassist Marco van Os en drummer Dave van Beek) aangevuld met een bijzondere gastspeler, staat deze formatie garant voor 180 minuten jazz van de bovenste plank. Vooral wanneer Peter Lieberom de special guest is!  In het verleden begeleidde Stormvogel met zijn trio al talloze grootheden uit de Nederlandse jazz, waaronder Eef Albers, Ben van den Dungen, Tineke Postma, Alexander Beets, Hans Dulfer, Benjamin Herman, Sjoerd Dijkhuizen, Ruud Breuls, Leo Janssen, Loet van der Lee, Tony Vos, Saskia Laroo, Bart Wirtz, Susanne Alt… De vraag is eigenlijk: welke finefleurige virtuoos begeleidde hij niet?
Line up: piano, bass, drums (add. saxofoon / vocals – enz)

HIGH SOCIETY JAZZ storm ladybirdsSTORMVOGEL’S LADYBIRDS
(jazz trio + vocal guests)
Een van de fijnste dingen in het menselijk bestaan, is ongetwijfeld spelen met zg. Dutch Jazz Diva’s. Naar hen kijken en luisteren komt dan op een gedeelde tweede plaats. Wanneer ze neerstrijken op de til van Stormvogel noemt hij ze liefkozend zijn ‘Ladybirds’. Behalve zoetgevooisd (want het oor wil ook wat!), zijn het stuk voor stuk schoonheden die het mannenhart sneller doen kloppen. Aanraken is (helaas) verboden. Saskia Groenenberg, Eline Gemers, Anne Chris, SaraLee Vos, Tamara Maria, Mathilde Keij, Phaedra Kwant, Wieke Garcia om er een paar te noemen, en natuurlijk de parel van High Society zelf: Gaby ‘smooth’ Kaihatu.
Soms beklommen drie Ladybirds tegelijk met Stormvogel het podium, elke Ladybird met haar eigen specifieke specialiteit… Dit concept wordt evenwel -na enige prangende waarschuwingen van de EHBO en de zedenpolitie- nog hoogst zelden uitgeprobeerd. Het startersadvies is derhalve: “One Ladybird at the time!”
Line up: piano, bass, drums + vocals 

HIGH SOCIETY JAZZ tenue de ville kleinPETER LIEBEROM QUARTET
(instrumental jazz quartet)
Het Peter Lieberom Jazz Quartet is qua bezetting gewoon de line up van Tenue de Ville Jazz Quartet. Maar in dit geval is het hele repertoire bepaald door de veelzijdige meestersaxofonist Peter Lieberom. Met name jazz uit de jaren ’50 en ’60, toen geluk nog heel gewoon was. De mooie arrangementen zijn van zijn hand en hij vertelt ook een en ander over zijn voorliefde voor de nummers, de componisten en artiesten die achter de muziek schuilgaan. Jazzgrootheden uit de geschiedenis zoals Miles Davis, John Coltrane en Wayne Shorter passeren de revue. Peter is zelf ook tamelijk door de wol geverfd. Hij tourde in binnen- en buitenland met Candy Dulfer, Ten Sharp, Secon Vison met Dianne Reeves en Mike Mainieri. Voorts bespeelde Peter alle grote en kleine theaters en festivals van Nederland, onder meer met Karin Bloemen in wier band hij een prominente rol vervulde.
Line up: saxofoon, piano, bas, drums

HIGH SOCIETY JAZZ As You PleaseAS YOU PLEASE
(instrumental jazz duo)
Stormvogel & Van Os vormen een veelgevraagd jazzduo, dat van alle markten thuis is, maar vooral gewoon weet waar Abraham de mosterd haalt. Gespecialiseerd in low volume sfeermuziek, die toch overeind blijft en zeer zeker te pruimen is. Wat heet! Hoge kwaliteit tegen een scherpe prijs. Uitermate geschikt voor bij de borrel met vrindjes en vrouwtjes, of in de kamer en suite tijdens een privé soiree voor mensen die weten hoe het heurt (lees: die het leven vieren met rode wijn en franse kaasjes). In de wandelgangen van de fijnproevers wordt dit duo ook wel gekscherend Hap & Snap genoemd, omdat ze tussen de sfeervolle jazzballads en swingnummertjes zo lekker meesmullen van de catering schalen. En dat is ze gegund omdat ze hartstikke top zijn en part of the party!
Line up: piano, bas

Nader kennismaken met onze musici?
K L I K K E R D E K L I K