VRIENDEN & LINKS

Utrecht, parel der gewesten,
‘k Min Uw bos en lustwarand’.
‘n Eigen stempel draagt Uw landschap:
Plas, rivier of heid’ en zand,
Weid’ en bongerd, bont verscheiden,
Utrecht, hart van Nederland!

(Jan Küppers, Provinciaal Volkslied, Provinciale Almanak 1953)

High Society Jazz Agency richt zich met name op het verzorgen van live jazz & soul op locatie in midden-Nederland, oftewel Eemland, Gooi en Vechtstreek, de Eemvallei, Stichtse Lustwaranda, de Utrechtse Heuvelrug en Provincie Utrecht. HSJ verzorgt met veel succes publieke en besloten optredens in onder meer Baarn, Lage Vuursche, Soestdijk, Soest, Eemnes, Bunschoten-Spakenburg, Hoogland, Amersfoort, Leusden, Laren, Blaricum, Bussum, Huizen, Naarden, Weesp, Muidenberg, Muiden, Austerlitz, Zeist, Bilthoven, Hilversum, Tienhoven, Loosdrecht, Maarssen, Breukelen, Maarn, Wijk bij Duurstede, Leersum, Barneveld, Amerongen, Bunnik en Utrecht. De spelers van HSJ voelen zich intrinsiek verbonden aan hun prachtige achterland en ommestreken en presenteren hier enkele weblinks van hun vrienden in de regio, lievelingsplekjes en favoriete initiatieven.

MUZIEKSCHOOL BAARN-SOESTDIJK | Baarn en Soestdijk
Het leeuwendeel van de HSJ musici is als docent verbonden aan Muziekschool Baarn-Soestdijk. Je kunt er les krijgen op je instrument, samenspelen in een band of ensemble of zingen in een leuke vocal group, gecoacht door een enthousiaste professional. MG Muziekschool Baarn-Soestdijk is echt jouw plek voor muziek!
Neem een kijkje op de website van deze jonge, snel groeiende muziekschool. www.muziekschoolbaarn.nl

MI CASA SU CASA | Baarn
Ons favoriete koffiehuis is Mi Casa Su Casa, waar door Marcia liefdevol de (h)eerlijkste koffie geserveerd wordt, opgeluisterd met lekkere muziek (jazz & soul) en zelfgebakken lekkernijen. Niet voor niets vertoeven onze spelers er graag om even bij te praten. Contact verloopt via de pagina van Facebook Mi Casa Su Casa.

JAZZCLUB ARTISCHOCK | Soest
Jazzclub Artishock maakt deel uit van de gelijknamige Culturele Vereniging, die bestaat sinds de jaren ’60 en sindsdien exposities, concerten, filmhuis en andere evenementen plaatsvinden. Eind jaren ’80 heropgericht door de familie Prinsen in het broeinest van kunstenaars, is de Jazz in Artishock uitgegroeid tot een fenomeen met een status aparte in midden Nederland. De beste jazzspelers weten sinds jaar en dag hun weg te vinden naar Artishock voor concerten, sessies en workshops. Neem een kijkje op de website van Artishock www.artishock-soest.nl

PARNASSOS CULTUURCENTRUM | Utrecht
Parnassos Cultuurcentrum is het cultuurcentrum van de Universiteit Utrecht. Beeldende kunst, dans, schrijven, fotografie, muziek en theater: alle kunstdisciplines zijn vertegenwoordigd. Ben je student of medewerker aan de UU of HKU, dan krijg je ook nog eens fikse kortingen op het gehele aanbod! Maar ook alumni en overige belangstellenden zijn voor aantrekkelijke tarieven van harte welkom. Liever een avondje uit? Parnassos heeft een eigen cabaretpodium met maandelijks goedgebekte talenten. Daarnaast is er iedere maand in de bar livemuziek, van jazz tot wereldmuziek en van pop tot singer-songwriter, en een dansavond met gratis beginnersworkshop, van bijvoorbeeld salsa of flamenco. Er is veel te zien, te doen, te leren en te beleven!
Neem een kijkje op de website van Parnassos www.uu.nl/parnassos

HARRY BAKKER SAXOFOONS | Muiderberg
Harry Bakker Saxofoons is al meer dan 25 jaar de speciaalzaak voor de saxofonist. De zaak verhuisde in 1989 naar de Dorpsstraat 12 te Muiderberg, goed bereikbaar vanuit heel Nederland en een bijzonder mooi dorp met bos, strand en leuke restaurants en terrassen. In dat jaar werd Harry Bakker een Vennootschap onder Firma. Zoon Robin doet de verkoop, website en administratie, zoon Jeffrey de reparatie en verkoop. Kwaliteit, vriendelijkheid, eerlijkheid, no-nonsense, behulpzaamheid, scherpe prijzen, service en vakmanschap. Harry zelf is sinds 2001 met pensioen en woont nu in Frankrijk.
Neem een kijkje op de website van Harry Bakker Saxofoons
www.harrybakker.nl


DANSSCHOOL MARUT JORQUERA | Baarn
Bij de Balletschool Marut Jorquera kan iedereen terecht die deze passie deelt en graag aan een mooie lichaamshouding en een goede conditie werkt onder professionele leiding. Naast de klassieke balletlessen, coaching-lessen voor zowel zang als dans en de selectielessen zijn er ook streetdance en breakdance lessen, moderne danslessen, zanglessen, yogalessen, pilates, lessen voor peuters vanaf 3 jaar, lessen voor volwassenen, taplessen, musical /theaterdans en BMJ’s diverse jaarlijkse projecten en workshops.
Neem een kijkje op de website van deze gerenommeerde, vernieuwde dansschool. www.balletschoolmj.com

HAZELAAR | Soest
Al meer dan 40 jaar leverancier van kwaliteitsmaterialen en –gereedschappen voor de beeldende kunsten. Het assortiment gereedschappen en materiaal voor het maken van driedimensionale vormen omvat ruim tienduizend artikelen. Professionele kunstenaars, maar ook hobbyisten vinden hun weg naar de Hazelaar. Levering aan kunstacademies, creativiteitsinstellingen, keramisten, restaurateurs, hobbyisten en vele anderen. Naast de aanschaf van gereedschap & materiaal kunt u ook bij ons terecht voor het opdoen van creatieve ideeën. Bezoek de galerie en beeldentuin om geïnspireerd te raken door het werk van hedendaagse kunstenaars.
Neem een kijkje op de website van de Hazelaar www.hazelaar.nl

LOGEMENT DE GAAPER | Amersfoort
Logement de Gaaper is een heerlijk hotel in het centrum van Amersfoort, gesitueerd op Hof 39, het grootste en mooiste plein van Amersfoort. Het hotel is gevestigd in vermoedelijk het oudste woonhuis van Amersfoort, waar voorheen een apotheker was gevestigd. Het hotel wordt gerund door onze vriendin Janneke. Het hotel is een perfecte hub voor de beleving van cultuurstad Amersfoort, met stedelijk erfgoed, musea, horeca en evenementen.
Neem een kijkje op de website www.degaaper.nl

‘t OUDE POTHUYS | Utrecht
Gevestigd in een oud “pothuis” bierbrouwerij De Rooster (1621) aan de illustere Oude Gracht in Utrecht, biedt ‘t Oude Pothuis Dagi dag uit live muziek en lekker eten. Sind de broers Zuidwind het cafe van hun ouders overnamen, is het een fenomeen in Utrecht. Vele grote muzikanten brachten er hun tijd, spelend, luisterend, drinkend en etend door. De tafels waaraan ze de avond doorbrachten dragen nu hun naam. Onder deze muzikanten bevinden zich -tot op de dag vandaag- ook vele spelers van High Society Jazz. Neem een kijkje op de website www.pothuys.nl

Terug naar High Society Jazz